Title Image

Eczacıbaşı

Proje Hedefleri

  • Sipariş almadan, üretim planlamaya ve lojistik operasyonlara kadar tüm yapının disipline edilerek müşteriye en doğru ve bozulmayacak terminin verilmesini ve bu termine uyumun maksimize edilmesini sağlamak
  • Aylık bazda Pazar alokasyonlarını (kotalamaları) sistemde tanımlayabilmek ve siparişleri kotalara göre yönetmek
  • Terminleme ekibindeki manuel iş yükünü tamamen sisteme aktarmak ve ekibin katma değeri yüksek iş ve operasyonlara zaman ayırmasını sağlamak
  • Gerçek zamanlı termin sorgusu yapabilmek ve müşterilere anlık olarak cevap verebilmek
  • Şirketler arası satış süreçlerinde terminlenmenin kullanılarak çalışanlar arasındaki telefon ve mail trafiğini azaltmak
  • Değişen öncelik ve üretim koşullarına göre toplu olarak yeniden terminleme yapabilmek

Projede Kullanılan Ürün ve Çözümler

Proje Türkiye’de uygulanan ve başarı ile canlıya geçirilen en kapsamlı SAP AATP projelerindendir. Proje hedeflerine ulaşmak üzere SAP AATP ürününün anlık münferit terminleme (PAC), toplu terminleme (BOP), pazar ve ürün grubu bazlı kotalama (PAL) gibi ürünleri kurgulanmıştır. SAP AATP modülü ile terminleme için Excel kullanımı ortadan kalkmış ve tüm süreç SAP Fiori ekranları üzerinden takip edilebilir hale gelmiştir. Satış siparişi veya şirketler arası sipariş açma, teslimat oluşturma gibi günlük operasyonel süreçlerde ürünlerin anlık olarak hazır olup olamayacağı veya ne zaman hazır olacağı üretim planlama modülü ile organik olarak bağlanarak satışın rahatça sistemden takip edebilmesi sağlanmıştır. SAP AATP ön planda sipariş yönetim süreçlerine iyileşme sağlarken, aynı zamanda arka planda da tüm planlama ve lojistik işlemlerine de disiplin getirmiştir.

  • $0/ Monthly
  • Projenin Sağladığı Faydalar
    • Müşteri siparişlerinin tedarik planına ve şirket hedef/stratejileri doğrultusunda belirlenen önceliklere göre esnek terminlenmesi.
    • Terminlerin değişen tedarik koşullarına göre otomatik olarak güncel tutulabilmesi.
    • Stokların daha verimli ve öncelikli ihtiyaçları karşılayacak biçimde kullanılmasının sağlanması
    • Sipariş planlama sürecinin manuel işlemlerden kurtarılarak, mümkün olduğunca otomatikleştirilmesi, böylece hataya açık manuel işlem oranının azaltılması, zamanın daha verimli kullanılması
    • Sadece müşteri siparişlerinin değil, şirketler arası siparişlerin de güncel ve esnek biçimde terminlenebilmesi. Böylece kaynak şirketin üretimine göre hedef şirketin ihtiyaçlarının terminlendirilmesi.
    • Kısıtlı tedarik ve orantısız talep durumlarında Alokasyon ile farklı pazarların ihtiyaçlarının dönemlik olarak kısıtlanması ve pazarlara tedarikin adil dağıtımının sağlanması. Bu şekilde de, aylık S&OP süreçlerinde çizilen satış ve tedarik planları çerçevesi içinde hareket edilerek, oluşabilecek ani dalgalanmalarda dahi plana sadık bir biçimde ilerlemenin desteklenmesi.
    • Sipariş miktarının müşteri/palet/sevk koşulları gibi nedenlerden dolayı belirli bir yuvarlama değerine göre yönetilmesini gerektiren durumların sistemde otomatik olarak uygulanabilmesi ve bu şekilde kurallarına uygun olarak terminlenen miktarın da yuvarlama ile yönetilmesi.
    • Terminli ve terminsiz siparişlerin durumunun anlık olarak raporlanması ve analizi
    • Sürecin tamamen dijital ortama taşınması ile, satış ve planlama departmanları arasındaki manuel iş yükünden doğan iletişimsizliğin giderilmesi.

Gelin bir sonraki başarı hikayemizi beraber yazalım

“Uzman ve güvenilir danışman kadrosu ile geçmişte yaptığı projelerdeki tecrübeleri ve başarıları Improva ile çalışmamıza vesile oldu. Proje boyunca sergiledikleri çözüm odaklı yaklaşım ile başarılı bir şekilde canlı geçişimizi tamamladık.”

Alp Güldür
Bilgi Teknolojileri Direktörü – Digital Dönüsüm Lideri

Firma ile İlgili Bilgiler

Türkiye’nin ilk ve en büyük seramik sağlık gereçleri üreticisi ve ihracatçısı olan Eczacıbaşı Yapı Gereçleri (EYAP), 1958’den beri VitrA markalı seramik sağlık gereçleri, 1991’den bu yana banyo mobilyaları, küvet ve duş tekneleri üretiyor. EYAP’ın 1977 yılında Bozüyük’te kurulan tesisi; seramik sağlık gereçleri alanında dünyanın tek çatı altında faaliyet gösteren en büyük üretim komplekslerinden biri olma niteliğini taşıyor. Tesis, alanındaki en yeni ve en gelişmiş uluslararası standart olan TS EN 16001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’nin sektöründeki ilk sahibi. EYAP ayrıca, dünyada eko-etiketlerin en kapsamlı standardı olan Tip-III Çevresel Ürün Beyanı’nı almaya hak kazanan, Avrupa’nın ilk ve tek seramik sağlık gereçleri üreticisi.

Sektör: Yapı